Βιώσιμη Φιλοσοφία – Πράσινες Πρακτικές – Φιλικές προς το Περιβάλλον Πολιτικές

Βιώσιμη φιλοσοφία, Πράσινες πρακτικές, Φιλικές προς το περιβάλλον πολιτικές

 

Παρακάτω ακολουθούν μερικές φιλικές προς το περιβάλλον πολιτικές που είτε είναι ενσωματωμένες  στην με απολύτως παραδοσιακά υλικά ανακατασκευή του είτε καθημερινά εφαρμόζονται στην λειτουργία του ξενοδοχείου μας:

 

 • Εγκατάσταση βιολογικής επεξεργασίας αποβλήτων: Διαθέτουμε ειδική εγκατάσταση που επεξεργάζεται τα βιολογικά απόβλητα του ξενοδοχείου με φιλικό προς το περιβάλλον τρόπο, ελαχιστοποιώντας τις επιπτώσεις τους στο περιβάλλον.
 • Λέβητας pellet για κεντρική θέρμανση: Το σύστημα κεντρικής θέρμανσης του ξενοδοχείου μας βασίζεται σε λέβητα pellet, ο οποίος χρησιμοποιεί συμπιεσμένα pellets ξύλου ως ανανεώσιμη πηγή ενέργειας. Η επιλογή του συμπιεσμένου ξύλου ως κεντρική θέρμανση, μειώνει την εξάρτησή μας από τα ορυκτά καύσιμα και συμβάλλει στη μείωση των εκπομπών άνθρακα.
 • Ηλιακοί συλλέκτες για θέρμανση νερού: Χρησιμοποιούμε ηλιακούς συλλέκτες για να αξιοποιήσουμε τη δύναμη του ήλιου και του ζεστού νερού για διάφορους σκοπούς στο ξενοδοχείο. Αυτή η ανανεώσιμη πηγή ενέργειας μειώνει την εξάρτησή μας από τις συμβατικές μεθόδους θέρμανσης.
 • Ενεργειακά παράθυρα με διπλά τζάμια: Το ξενοδοχείο μας χρησιμοποιεί ενεργειακά παράθυρα με διπλά τζάμια με γυαλί χαμηλής εκπομπής (low-E). Αυτά τα παράθυρα ελαχιστοποιούν τη μεταφορά θερμότητας, βελτιώνοντας τη μόνωση και μειώνοντας την ανάγκη για υπερβολική θέρμανση ή ψύξη.
 • Θερμική και ηλεκτρική αυτονομία σε επίπεδο δωματίου: Κάθε δωμάτιο ή σουίτα στο ξενοδοχείο μας, διαθέτει ξεχωριστούς θερμικούς αισθητήρες και κεντρικό διακόπτη. Αυτή η ρύθμιση επιτρέπει στους επισκέπτες να ελέγχουν μεμονωμένα τη θερμοκρασία των δωματίων τους και τις ηλεκτρικές συσκευές, βελτιστοποιώντας τη χρήση ενέργειας.
 • Λαμπτήρες εξοικονόμησης ενέργειας (LED): Έχουμε αντικαταστήσει τους παραδοσιακούς λαμπτήρες πυρακτώσεως ή φθορισμού με φώτα LED εξοικονόμησης ενέργειας σε όλο το ξενοδοχείο σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους. Τα φώτα LED είναι πιο αποδοτικά και έχουν μεγαλύτερη διάρκεια ζωής, μειώνοντας την κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας.
 • Αυτόματοι διακόπτες για λαμπτήρες εξωτερικού χώρου: Οι εξωτερικοί λαμπτήρες μας είναι εξοπλισμένοι με μηχανικούς διακόπτες, επιτρέποντάς τους να ανάβουν και να σβήνουν με βάση τα επίπεδα φωτισμού του περιβάλλοντος. Αυτή η λειτουργία αποτρέπει την περιττή κατανάλωση ενέργειας κατά τη διάρκεια της ημέρας.
 • Ανεμιστήρες οροφής αντί κλιματιστικών: Έχουμε εγκαταστήσει ανεμιστήρες οροφής σε χώρους όπου ο κλιματισμός είναι απαραίτητος. Αυτοί οι ανεμιστήρες καταναλώνουν σημαντικά λιγότερη ενέργεια από τα κλιματιστικά, προωθώντας την ενεργειακή απόδοση και μειώνοντας το αποτύπωμα άνθρακα.
 • Συλλογή βρόχινου νερού για άρδευση: Συλλέγουμε το βρόχινο νερό σε μια στέρνα και το χρησιμοποιούμε στους κήπους μας και στους εξωτερικούς χώρους για άρδευση. Με αυτόν τον τρόπο, μειώνουμε την εξάρτηση από πηγές γλυκού νερού και συμβάλλουμε στη διατήρηση των υδάτινων πόρων.
 • Αυτόματο σύστημα άρδευσης: Έχουμε εφαρμόσει ένα αυτοματοποιημένο σύστημα άρδευσης που ρυθμίζει το νερό που χρησιμοποιείται για άρδευση με βάση συγκεκριμένες ανάγκες. Αυτή η επιλογή αποτρέπει τη σπατάλη νερού και εξασφαλίζει αποτελεσματική χρήση.
 • Διπλή μόνωση στην οροφή του ξενοδοχείου: Για να ελαχιστοποιήσουμε τις απώλειες ενέργειας, έχουμε εγκαταστήσει από την ανακατασκευή, διπλή μόνωση στην οροφή του κτιρίου μας. Αυτή η πρόσθετη μόνωση βοηθά στη διατήρηση μιας σταθερής εσωτερικής θερμοκρασίας και μειώνει την ανάγκη για υπερβολική θέρμανση ή ψύξη.
 • Στην καθημερινή λειτουργία του μικρού ξενοδοχείου μας, εφαρμόζουμε πολιτικές και αξίες κοινές μεταξύ του προσωπικού μας, φιλικές προς το περιβάλλον. Παραδείγματα είναι η χρήση απορρυπαντικών Safe the Planet και η συλλογή και απόρριψη σε δοχεία οικολογικά επικίνδυνων υλικών όπως μπαταρίες και οποιοδήποτε άλλο υλικό θεωρείται επικίνδυνο.

 

Ενσωματώνοντας την προαναφερθείσα φιλική προς το περιβάλλον φιλοσοφία μας στις εγκαταστάσεις μας από την αρχή της ανακαίνισης του ξενοδοχείου μας αλλά και στην διάρκεια της λειτουργίας του, στοχεύσαμε στην ελαχιστοποίηση των περιβαλλοντικών μας επιπτώσεων, στη διατήρηση των πόρων και στην παροχή στους επισκέπτες μας μιας βιώσιμης και άνετης εμπειρίας διαμονής.

error: Content is protected !!